måndag 3 december 2012

Två dagar fyllda med salsa och film

Söndagsmorgonen började tidigt, då vi trots att Ngamwanza egentligen har stängt på söndagar var på väg dit. Ett svenskt par, Kerstin och Roland, som är med i en organisation som skänker pengar till Helping Hand skulle nämligen komma på besök. Därför var både vi, Lydia, lärarna och barnen på skolan klockan halv tio, redo att välkomna gästerna. 

Under förmiddagen fick vi sedan visa runt och presentera allihop och barnen höll så klart i sin egen välkomstcermoni, även om regnet gjorde att den fick bli inomhus. Då flera av de äldre barnen från Nakeel var med fick vi dessutom den här gången höra rap på swahili. Barnen och lärarna fick också se lite svensk bugg, eller som Peter sa "they were really good at that salsa-dance". Gästernas besök resulterade i korv och andra godsaker till lunch, och då Roland är pilot, en dröm hos majoriteten av barnen, och dessutom kunde tillverka pappersplan, var de väldigt nöjda med gästerna! Innan vi åkte hem hann vi också umgås en bra stund med våra vänner på skolan, en bra dag! Eftersom vi igår slog tidsrekord på vägen till skolan, cirka 35 minuter, och trafiken såg ut som vanligt antog vi att strejken var över. Idag fanns det dock bara bussar och inga matatus på vägarna så tydligen är den i viss mån igång igen. Vi lyckades ändå ta oss till Rongai, utan motorcyklar den här gången, även om skoldagen blev ganska kort. Direkt när vi kom till skolan fick vi önskemål om att se en ny film och då det nu är lov fanns det inget som hindrade detta. Ensam hemma röstades fram och blev en enorm succé! Medan tjuvarna ramlade ner för trappor och halkade på isfläckar skrattade barnen så att de nästan ramlade av stolarna och när filmens antagonister i slutet blev tagna av polisen applåderades det i Ngamwanzas klassrum. När publiken ropar "one more time" efter filmen vet man att det har varit uppskattat!


Resten av veckan ska vi försöka fortsätta med Identitetsböckerna, och antagligen se ännu en film, inte oss emot, nu gäller det bara att få igenom vårt förslag Lejonkungen, och på torsdag kommer Sven, ordförande i Helping Hand ner. Det ser vi fram emot!

Kwaheri! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar