onsdag 12 december 2012

Ny inspiration

Tisdag och denna dag spenderades på lite olika håll för oss båda. Dagen började med den vanliga matatu-turen till skolan då Sven, vårt nya tillskott på vårt äventyr var i Nairobi på möten. Väl på skolan försökte vi intervjua en av de äldre flickorna för att medverka i vår film (tro mig, det är inte så glamoröst som det låter), filmen skall användas till Helping Hands hemsida som en presentation. Spännande! Flickan som är 14 år ville efter några om och men vara med och bli intervjuad. Än så länge har inte intresset för vår kamera svalnat så det var inte helt lätt att hålla de andra barnen på avstånd när vi filmade henne. Med lite knep och knåp i iMovie borde det gå att göra det till en hyfsad intervju utan miner eller akrobatikfantaster i bakgrunden. 

På lunchen bjöd vi på en film för samtliga och åt ananaser som blivit över från gårdagen, alltid succé! 

När Sven kom begav han sig med David, Lydia och Peter; vår kompis/taxichaufför iväg för att kolla in lite olika projekt i Rongai. Först var Vicodec som vi besökt förr utan Sven. På grund av lov var det väldigt folktomt men det varma mottagandet fanns fortfarande där och vi bjöds på en stor rundtur. Det var inte det enda som var stort, den största spindeln som David skådat befann sig också på Vicodec när barnen tog semester. 
Efter Vicodec besökte vi ett ställe som heter Beacon of Hope som fokuserar på hjälp till kvinnor, ofta med barn och har byggts från scratch till en verksamhet som innehåller sjukhus, skolor, yrkesträning och massa annat. Verksamheten startade 2002 och har, till skillnad från Ngamwanza och Vicodec inte några huvudsponsorer från andra länder utan har drivits av en kvinnas vilja för att förändra i alla år. 


Dagen innehöll mycket nya möten och en hel del inspiration för samtliga om hur man kan försöka driva Ngamwanza vidare! 

Idag, onsdag har vi varit lediga på grund av att man firar Kenyas självständighet och det har varit mycket tillställningar runt om i landet och framför allt Nairobi. Själva har vi varit vid poolen och vilat ut oss, behövs ibland. 

Kwaheri! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar