lördag 1 december 2012

Inte som hemma

Jambo!

Ledig lördag idag för de nu aningen blekare halvkenyanerna här i Nairobi. Vi börjar tvivla på att folk ens kommer att tro på att vi har varit i Kenya men sådant kommer ju verkligen i andra hand. Idag tänkte vi distribuera vår tid i stadskärnan och besöka Uhuru Park som är lite som Nairobis stadspark. Stor, grön och full av liv med massor av attraktioner och vare sig man önskar att bli målad i ansiktet, åka båt på sjön eller rida dromedar så är detta the place to be. Trafikstrejken verkar vara över och vi kunde ta oss smärtfritt ner till stan och sätta oss ner på ett noga utvalt ställe i parken. Något vi märker mer och mer är att vi oftast är de enda vita som gör de sakerna som vi gör på fritiden, om detta betyder att vi är lite udda eller äventyrslystna vet vi dock ej.


 

Uhuru Park är en allmän plats och som så många andra allmäna platser i Kenya finns det mycket folk som är där för att få tag på lite pengar. Alla möjliga människor befinner sig där, rika som fattiga och detta är verkligen kontrasternas land och trots den rika omgivningen tog inte lång tid förrän vi var omringade av ett antal barn som tiggde och upplevelsen ändrades lite, fattigdomen kommer alltid sätta sin stora prägel på landet och det är inget man kommer ifrån om man inte lever helt isolerat från resten. Att ge pengar är ofta svårt och att ge pengar via pålitliga organisationer brukar vara det bästa då det inte gör någon märkbar skillnad av att ge till måfå. Sorgligt men sant. När vi var nöjda med vår parkupplevelse gav Matilda barnen lite småpengar och vi begav oss.

Friluftskänslan satt kvar i oss trots detta och en promenad hem från stan stället för matatu gjorde susen. Imorgon är det besök på skolan och det innebär en tidig morgon.


Kwaheri!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar