tisdag 18 december 2012

Inspirerande möten och svenskt julbord

Morgonen började tidigt då vi tillsammans med Sven åkte ut för att besöka New Life Mission, ett annat projekt i Rongai med sponsorer i Sverige. Sven hade tidigare pratat med föreståndaren, som varit med och drivit projektet i tjugo år och känns otroligt stabil och bra. Han och Lydia bytte kontakter och han känns som en bra stöttepelare då arbetet som rektor och föreståndare för Ngamwnanza nog kan kännas lite ensamt ibland.

Vi fick också pratat en hel del om viktiga frågor som hur man följer upp barnen och hur viktigt det är med en nära kontakt mellan sponsorer och projektet. Sedan fick vi en ordentlig rundtur på området där det finns både sjukhus, barnhem och skolsalar. Det var väldigt inspirerande. Att se små barn på bara några veckor som har övergetts av sina familjer, i många fall tonåriga mödrar, får det också att värka i hjärtat. Medan Sven spenderade eftermiddagen i möte med Lydia hann vi som vanligt se en film och umgås med barnen innan vi begav oss hemåt. Förutom att lära vår taxichaufför att spela gitarr hann barnen ha disco där både lärarna och alla barnen dansade för glatta livet. Mycket fina filmer finns. 


När kvällen kom var det dags för julbord på Jonas Gejkes restaurang, Matilda såg fram emot knäckebröd, ost och Janssons och David längtade till senapssillen. Alla våra önskningar gick i uppfyllelse, pepparkakor, glögg, risalamalta fanns utöver allt annat som ska finnas på ett julbord och det gav definitivt en särskild känsla att lyssna på julmusik och äta vår ljuvliga svenska julmat. 

Imorgon väntar en heldag med äventyr för oss och barnen då vi ska på skolutflykt till elefantcentret och krokodilparken här i Nairobi. Barnen har längtat i flera veckor och vi är både förväntansfulla och lite nervösa. Till vår stora glädje kommer också Birgitta att följa med, det känns riktigt kul! 


Efter en lång och tröttsam dag är det nu dags för sängen innan de allra sista skälvande, fullspäckade dagarna tar vid. Om dopparedan är då vi åker hem är det imorgon dan före dan före dopparedan, galet!

Kwaheri!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar