lördag 8 december 2012

En ovanligt svensk dag

Efter en sexdagars arbetsvecka på Ngamwanza var vi inte allt för pigga imorse, men ingen ro och ingen vila för idag var det dags att besöka Svenska Skolan för att åter igen leta efter kontaktperson. Det var nämligen julbasar på skolan som Svenskföreningen, Norskföreningen och Finskföreningen ordnar och vi kan säga så här, är du svensk i Nairobi så är "this the place to be". För Sven som kom till Kenya igår kväll var det kanske inte jättespektakulärt med svensk mat och godsaker som pepparkakor och skumtomtar, men för oss, som haft de flesta dagar äter ugali var lyckan total.


Under timmarna på Svenska Skolan hann vi träffa några gamla bekantskaper, från lärarna vi träffat tidigare till en svensk man vi träffade på hotellet i Mombasa och en familj vi av en slump stötte på när vi gjorde vår mathandling för drygt en månad sen. Vi hann också prata en del om Helping Hand och Ngamwanza och hoppas att det resulterar i en framtida kontaktperson!


Mätta på julmat begav vi oss för att ha ett kort möte med Jonas Gejke, som var med och drog igång Ngamwanza och nu hjälper till med ekonomin. Under den korta tid vi var där hann mycket bli sagt och det kändes som ett väldigt givande möte. Det blev också bestämt att vi den 19 december tar med alla barnen på en utflykt till de olika djurcenter som finns i Nairobi. Det har gjorts liknande utflykter tidigare  som har varit väldigt uppskattade.

Imorgon blir det längre sovmorgon innan en intensiv slutspurt på vår tid här börjar på måndag. Möten ska hinnas med tillsammans med Sven, andra projekt ska besökas och självklart ska vi vara så mycket som möjligt på skolan för att hinna umgås med alla så mycket vi bara kan innan vi åker hem. Nu är det mindre än två veckor kvar och tiden rusar iväg nu i slutet. Nästnästa helg befinner vi oss åter på svensk mark, märklig tanke!

Kwaheri!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar