måndag 10 december 2012

Cheza we!

Igår hade vi en av våra lugnaste dagar hittills, förmiddagen spenderades vid poolen där vi provade Davids födelsedagspresent, en luftmadrass, och bättrade på solbrännan. På kvällen begav vi oss sedan tillsammans med Sven till vår etiopiska favoritrestaurang Habescha.

I morse tog vi taxi ut till Rongai där lärare och elever spänt väntade på ordföranden från Helping Hand. Stämningen har varit lite spänd de senaste dagarna då detta är ett stort besök. Innan vi åkte till skolan stannade vi till vid mataffären för att köpa på oss godis, kakor, juice och frukt, något som alltid är lika uppskattat. Väl framme välkomnades vi som vanligt (då det var en gäst med idag) med sång och dans. Sven visades runt på skolan av Lydia och vi ordnade med alla godsaker som skulle portioneras ut. Sedan var det dags för den sedvanliga dansuppvisningen där alla barn idag fick chans att visa upp sig. Danskunskaperna imponerar alltid och verkar utvecklas för varje gäst som hälsar på!

Medan Sven hade möte med Lydia hann vi sedan spela ett vad som tycktes vara oändligt parti Yatzy och umgås med våra vänner och barnen. Då vi numera känner de yngre barnen ganska väl är det väldigt roligt att kunna prata med de äldre som går på Nakeel och då det nu är lov befinner sig på Ngamwanza på dagarna. De är i tretton-fjorton-årsåldern och pratar alltså engelska riktigt bra. Snart går vissa av de även vidare till high school. Detta är den första generationen från Ngamwanza som avslutar secondary school och då high school är dyrt är detta något som funderas kring.

Nu när vi varje dag får höra om snökaoset hemma i Sverige är känslorna blandade kring vår hemresa, men faktum kvarstår, nästa vecka är det dags att åka hem.

Kwaheri 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar